Nieuws

Ouders willen Heerdese basisschool overnemen zodat kinderen niet hoeven te verhuizen

Een groep ouders van leerlingen van basisschool De Horsthoek in Heerde wil het schoolgebouw overnemen. Daarmee willen ze zeker stellen dat de leerlingen in dat gebouw naar school kunnen en niet hoeven te verhuizen naar de multifunctionele locatie De Heerd. © Omroep Gelderland
HEERDE - Een groep ouders van leerlingen van basisschool De Horsthoek in Heerde wil het schoolgebouw overnemen. Daarmee willen ze zeker stellen dat de leerlingen in dat gebouw naar school kunnen en niet hoeven te verhuizen naar de multifunctionele locatie De Heerd.
De ouders willen een zogenoemde Beheersstichting oprichten, die het gebouw na overname van de gemeente Heerde verhuurt of ter beschikking stelt aan de Stichting Proo, die het basisonderwijs verzorgt. Over de mogelijke overname zijn gesprekken gaande met de gemeente, die volgens één van de betrokkenen, Jos Groothedde, positief verlopen.
Maar er moet nog heel veel uitgezocht worden, stelt Groothedde. Zo moet er duidelijk worden hoe alles juridisch in elkaar zit en ook hoe geldstromen gaan lopen. De gesprekken gaan de komende maanden, ondanks de aanstaande schoolvakantie in de regio Midden, gewoon door.

Asbest

De gemeente Heerde wil van het gebouw van De Horsthoek af, omdat er veel achterstallig onderhoud in zit en omdat er asbest verwerkt is in het pand. Maar veel ouders vinden de school op dit moment veilig, omdat de ruimtes die gebruikt worden asbestvrij zijn.
Ook wordt er maandelijks gecontroleerd of de school nog steeds veilig is. Uit een rondgang langs de ouders door het schoolbestuur twijfelt 70 procent van hen aan een verhuizing naar De Heerd. Ze vinden de huidige school op de mooiste plek met het mooiste uitzicht van Heerde staan. 
Overname van een basisschoolgebouw door ouders komt niet of nauwelijks voor. Daarom nemen de initiatiefnemers volgens woordvoerder Groothedde de tijd om alles goed uit te zoeken.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!