Nieuws

Dit moet je weten over de Zwarte Cross 2019

LIEVELDE - Nog maar twee dagen te gaan en dan zwaaien de poorten van de Zwarte Cross open voor de campingbezoekers. De laatste voorbereidingen op het terrein worden getroffen om festivalbezoekers vier dagen lang te laten genieten van cross, muziek en stunts. Dit moet je weten over de Zwarte Cross 2019.
Voor 20 tot 25 mindervaliden van het Roessingh wordt het mogelijk om te blijven slapen op de Zwarte Cross. Naast de luxe camping Grasnapolsky is 'MIVA Las Vegas' gebouwd. Een tent met slaapplekken, tilliften, aangepast sanitair, verzorging en nog veel meer. Er is zelfs een eigen taxi van de camping naar het festivalterrein geregeld.
Dit jaar is er ook veel aandacht voor duurzaamheid op de Zwarte Cross. Zo zijn er transparante gerecyclede PET-bekers zonder logo's. Deze worden na gebruik opnieuw ingezameld en verwerkt tot nieuwe bekers. Op het festivalterrein staan speciale afvalbakken waarmee het afval wordt gescheiden. Het gaat daarbij om afvalbakken voor etensresten, bekers en PET-flessen en restafval.
Op de milieuplaats op het terrein vindt een nascheiding van het afval plaats. Ook wordt er gebruik gemaakt van herbruikbare draagtrays die zijn gemaakt van gerecycled plastic. Daarmee worden de kartonnen draagtrays vervangen. De trays worden via een statiegeldsysteem uitgegeven en naderhand weer ingenomen.
Ook dit jaar opent het Rijksmuseum weer een pop-up paviljoen op de Zwarte Cross. Er is een tentoonstellingsruimte,een atelier compleet met workshopdocenten en alle benodigdheden om te schilderen en te etsen. Tijdens het festivalweekend is er in het Rijksmuseum pop-up paviljoen doorlopend plek voor zestig creatieve helden en heldinnen. Iedere avond om 18.00 uur wordt de expositie van de dag feestelijk geopend.
Een nieuw podium dit jaar op de Zwarte Cross is de Schaterbar. Drie dagen lang zullen comedians als Arie Koomen, Thijs Kemperink en Wiko Terwijn het podium betreden. De Schaterbar is zo ingericht dat bezoekers, zich onder genot van een drankje, lekker achterover kunnen laten zakken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!