Nieuws

Crescent Park Harderwijk open voor publiek

Kinderen kunnen gaan spelen in het nieuwe park in Harderwijk, Het Crescent Park ging maandag open voor publiek, de officiële opening is na de zomer. Het park heeft onder andere een hondenstrand, speeleiland en obstacle parcours. © Omroep Gelderland
HARDERWIJK - Kinderen kunnen gaan spelen in het nieuwe park in Harderwijk, Het Crescent Park ging maandag open voor publiek, de officiële opening is na de zomer. Het park heeft onder andere een hondenstrand, speeleiland en obstacle parcours.
door Kelly Tanghe
In het nieuwe park staat duurzaamheid voorop. Rondom het park ligt een vijver waar water wordt opgeslagen voor droge periodes. 'Op deze manier stroomt het water vanuit de wijk niet meteen naar het Wolderwijd, maar kunnen we het opslaan', vertelt projectleider Erik Hamelink. 
Tekst gaat verder onder de video
Cresent Park Harderwijk open voor publiek
Behalve het waterbergingssysteem, zijn er ook voorzieningen aangelegd om de biodiversiteit te bevorderen. 'We hebben speciale moerasbomen aangelegd, vruchtbomen en speciale voorzieningen voor zwaluwen en ijsvogels zodat zij ook in het park kunnen verblijven', vertelt Hamelink.

Feestelijke opening

De opening is dus pas na de zomer, maar kinderen kunnen nu al spelen. 'Het park is nu open voor publiek zodat kinderen in de zomer lekker kunnen spelen in het park. Na de zomer houden we een feestelijke opening met alle scholen en doelgroepen.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!