Nieuws

Maasdriel mag dwangsom gaan innen voor opslag kunstgras

Maasdriel mag voor twee van drie locaties waar in de gemeente illegaal kunstgras is opgeslagen dwangsommen gaan innen. De twee bedrijven waar de graszoden zijn opgeslagen hadden bij de bestuursrechter gevraagd om uitstel van de oplegging van de dwangsommen, omdat ze zeggen de graszoden nergens anders kunnen onderbrengen. Maasdriel laat weten dat die vordering door de rechter nu is afgewezen. © archief Omroep Gelderland
KERKDRIEL - Maasdriel mag voor twee van drie locaties waar in de gemeente illegaal kunstgras is opgeslagen dwangsommen gaan innen. De twee bedrijven waar de graszoden zijn opgeslagen hadden bij de bestuursrechter gevraagd om uitstel van de oplegging van de dwangsommen, omdat ze zeggen de graszoden nergens anders kunnen onderbrengen. Maasdriel laat weten dat die vordering door de rechter nu is afgewezen.
TUF Recycling uit het Brabantse Dongen had vorig jaar zeker vijftig kunstgrasvelden met de omstreden rubberen korrels gedumpt in Gelderland. Het gaat om terreinen in Hedel en Velddriel in de gemeente Maasdriel. De grasmatten zijn omstreden omdat er schadelijke stoffen in zouden zitten.
Maasdriel wilde al begin dit jaar een dwangsom van 30.000 euro bij de ondernemers innen, maar de rechter heeft toen uitstel verleend. Nu kan de gemeente dan toch tot actie overgaan. Voor één locatie is nog eens uitstel tot 1 november verleend omdat hier nog een bezwaarprocedure op loopt.
De gemeente Maasdriel gaat pas na het zomerreces kijken hoe het nu verder moet.