Nieuws

Nog geen oplossing in zicht voor politieke crisis in Arnhem

Voorlopig komt er geen oplossing voor de bestuurscrisis in Arnhem. Dat concluderen de verkenners van de situatie, de Amsterdamse GroenLinks-wethouder Rutger Groot Wassink en Gelders gedeputeerde Jan Markink. © Arnhem
ARNHEM - Voorlopig komt er geen oplossing voor de bestuurscrisis in Arnhem. Dat concluderen de verkenners van de situatie, de Amsterdamse GroenLinks-wethouder Rutger Groot Wassink en Gelders gedeputeerde Jan Markink.
De verkenners, ook wel informateurs genoemd, spraken in de afgelopen weken met burgemeester Marcouch en de vier fractieleiders van de voormalige coalitie van D66, VVD, GroenLinks en PvdA.

'Geen eenvoudig te ontwarren knoop'

Ook is contact geweest met alle wethouders en voerden Markink en Groot Wassink andere informerende gesprekken. Voorlopig is de conclusie dat 'de ontstane situatie geen eenvoudig te ontwarren knoop is', geven beide bestuurders aan in een update.
'Verschillende factoren hebben aan de totstandkoming en escalatie bijgedragen. Die complexiteit en het gegeven dat de vakantieperiode reeds is gestart maken dat vervolgstappen op zeer korte termijn niet opportuun en kansrijk zijn.'
Over een maand, vanaf 19 augustus, gaan de informateurs weer aan de slag. Vorige maand viel het college van burgemeester en wethouders, na hoog opgelopen onenigheid over de financiële plannen voor de gemeente. PvdA en GroenLinks trokken toen de stekker uit de samenwerking. 

Zie ook:

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!