Nieuws

Tbs moordenaar 'meisje van Nulde' verlengd

De tbs-maatregel voor de man die het 'meisje van Nulde' doodde is met een jaar verlengd. Dat bepaalde de rechtbank in Zutphen maandag. Justitie had op verlenging met twee jaar aangedrongen. © ANP
PUTTEN - De tbs-maatregel voor de man die het 'meisje van Nulde' doodde is met een jaar verlengd. Dat bepaalde de rechtbank in Zutphen maandag. Justitie had op verlenging met twee jaar aangedrongen.
In de zomer van 2001 spoelde op Strand Nulde bij Putten het rompje aan van een toen onbekend meisje. Pas maanden later werd bekend dat het ging om de 4-jarige Rowena Rikkers uit Dordrecht. Haar stiefvader Mike J. (50) had haar omgebracht.
Mike J. werd in 2003 veroordeeld tot twaalf jaar cel en tbs met dwangverpleging. De kliniek stelde eerder een verlenging van de maatregel met een jaar voor. Dat werd bijgesteld naar twee jaar omdat J. de laatste tijd weigerde mee te werken.
Verlenging met twee jaar was ook gevraagd door het Openbaar Ministerie. De rechtbank hield het bij een jaar omdat ze op die manier beter de vinger aan de pols kan houden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!