Nieuws

Ermelo: de tuinen moeten groener

De gemeente Ermelo wil groenere tuinen bevorderen. Hierdoor kan het regenwater beter zakken en wordt wateroverlast tegen gegaan. Daarom sluit Ermelo zich aan bij Operatie Steenbreek. © Pixabay
ERMELO - De gemeente Ermelo wil groenere tuinen bevorderen. Hierdoor kan het regenwater beter zakken en wordt wateroverlast tegen gegaan. Daarom sluit Ermelo zich aan bij Operatie Steenbreek.
door Kelly Tanghe
De landelijke campagne Operatie Steenbreek zet zich samen met gemeentes in Nederland te vergroenen. Ermelo wil hiermee een stap zetten in het oplossen van problematiek rondom wateroverlast, hittestress en droogte. Groene tuinen zijn ook goed voor de biodiversiteit.
Ermelo wil haar inwoners bewust laten worden over het ontstenen van de tuinen. Op dit moment doen ze alleen nog mee aan de landelijke acties zoals 'Tegel eruit, plant erin', maar in de toekomst wil de gemeente met eigen acties zorgen voor groene tuinen. 
De gemeente Harderwijk en Putten zijn ook lid van Operatie Steenbreek. De gemeente Ermelo werkt samen met hen aan een verdiepend onderzoek naar wateroverlast en hittestress.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!