Nieuws

Duits OM eist 3 jaar cel tegen alternatieve genezer Klaus Ross

De kliniek waarin Ross zijn patiënten behandelde.
Het Duitse openbaar ministerie heeft maandag voor de rechtbank in Krefeld drie jaar cel geëist tegen natuurgenezer Klaus Ross. Justitie houdt de man verantwoordelijk voor de dood van drie patiënten, onder wie Peter van Ouwendorp (55) uit Apeldoorn. © ANP
KREIS - Het Duitse openbaar ministerie heeft maandag voor de rechtbank in Krefeld drie jaar cel geëist tegen natuurgenezer Klaus Ross. Justitie houdt de man verantwoordelijk voor de dood van drie patiënten, onder wie Peter van Ouwendorp (55) uit Apeldoorn.
Ross behandelde in 2016 Nederlandse kankerpatiënten in zijn kliniek in het Duitse Bracht. Behalve Van Ouwendorp stierven twee vrouwen. Ross diende hen een te hoge dosis van een glucoseremmer toe.
In deze drie fatale gevallen heeft Ross niet gecontroleerd hoe hoog de toegediende dosis was. Daarmee heeft hij de regels van de geneeskunst genegeerd, aldus justitie in Krefeld.

'Hij heeft geen strafblad'

Volgens de officier van justitie spreekt in het voordeel van Ross dat de man geen strafblad heeft, oprecht was in zijn wens om mensen te helpen en door het gebeurde zijn beroep niet meer kan uitoefenen.
Ross werkt nu als zelfstandig verpleger en moet het naar eigen zeggen doen met een bruto inkomen van 1100 euro per maand, liet hij desgevraagd aan de rechtbank weten.
De advocaat van de natuurgenezer komt later deze maandag aan het woord. De rechtbank doet diezelfde dag uitspraak.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!