Nieuws

Rechter doet uitspraak in zaak Klaus Ross

Klaus Ross. Illustratie: ANP/Aloys Oosterwijk
De rechtbank in het Duitse Krefeld doet vandaag uitspraak in het proces tegen de Duitse alternatieve genezer Klaus Ross.
KREFELD - De rechtbank in het Duitse Krefeld doet vandaag uitspraak in het proces tegen de Duitse alternatieve genezer Klaus Ross.
Hij staat terecht voor de dood van drie patiënten, onder wie de 55-jarige Peter van Ouwendorp uit Apeldoorn en een 43-jarige vrouw uit Wijk en Aalburg. Justitie beschuldigt hem van dood door schuld en schending van de geneesmiddelenwet.
Ross zou zijn ernstig zieke patiënten in 2016 een overdosis van een bepaald preparaat hebben toegediend.
Maandag begint het Openbaar Ministerie met zijn requisitoir en hoort Ross de strafeis tegen hem. Daarna houdt de raadsvrouw van Ross haar pleidooi. Na een schorsing doet de rechtbank vervolgens uitspraak in de zaak.
Ross behandelde in een alternatieve kankerkliniek in Bracht, net over de grens bij het Limburgse Swalmen, kankerpatiënten. Vooral Nederlanders klopten bij hem aan. Hij behandelde zijn patiënten onder meer met de stof 3-broompyruvaat (3-BP). Dit preparaat was in 2016 niet goedgekeurd als geneesmiddel, maar de toepassing was in het algemeen niet verboden.
Volgens de Duitse justitie had Ross een ongeschikte weegschaal gebruikt en het middel veel te hoog gedoseerd. Twee vrouwen en Van Ouwendorp stierven.
In totaal onderzocht justitie ongeveer zeventig sterfgevallen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!