Nieuws

Man (19) vast voor misbruik van meisjes in Neede

Het Openbaar Ministerie (OM) onderzoekt een misbruikzaak in Neede. Een 19-jarige man zit al sinds juni vast, omdat hij ervan wordt verdacht meerdere minderjarige meisjes te hebben misbruikt. Dat schrijft Tubantia. Het OM wil niet zeggen om hoeveel meisjes het gaat, omdat het onderzoek nog volop loopt. © Omroep Gelderland
NEEDE - Het Openbaar Ministerie (OM) onderzoekt een misbruikzaak in Neede. Een 19-jarige man zit al sinds juni vast, omdat hij ervan wordt verdacht meerdere minderjarige meisjes te hebben misbruikt. Dat schrijft Tubantia. Het OM wil niet zeggen om hoeveel meisjes het gaat, omdat het onderzoek nog volop loopt.
In mei werd een 14-jarig meisje uit Neede als vermist opgegeven door haar ouders. De politie traceerde haar via haar telefoon en haalde haar bij de man weg. Toen kwam de zaak aan het rollen.

Opnamen van verkrachting

Het vermoeden rees dat het meisje verkracht was. De man zou daar ook opnamen van hebben gemaakt. De politie zou volgens het dagblad daarover beschikken.
De krant sprak met vier meisjes tussen de 14 en 16 jaar, die zeggen dat ze in de afgelopen twee jaar door de verdachte zijn verkracht. Mogelijk zijn ze dronken gevoerd of hebben ze drugs van hem gekregen. Twee deden aangifte, twee durfden dat nog niet maar overwegen dat nu wel. Ze zeggen dat ze niet de enige slachtoffers van de man zijn.

'Beschuldigingen kloppen niet'

De advocaat van de verdachte kon zaterdag niet worden bereikt voor commentaar. In de krant zegt de advocaat dat zijn cliënt stelt dat de beschuldigingen tegen hem niet kloppen en dat hij verwacht dat van alle aantijgingen weinig overeind zal blijven. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!