Nieuws

Verhoudingen politiek Buren op scherp door afketsen sporthal

De politiek in Buren staat op scherp. Wethouder Keller probeerde donderdag tijdens een extra raadsvergadering zijn plan voor een sporthal in Maurik goedgekeurd te krijgen door de raad. Dit lukte echter niet. Belangrijkste reden; de raad vindt het onverantwoord om zoveel geld uit te geven voor een nieuwe sporthal. Geschat wordt dat de kosten voor de realisatie rond de 4,7 miljoen liggen. © gemeente Buren
MAURIK - De politiek in Buren staat op scherp. Wethouder Keller probeerde donderdag tijdens een extra raadsvergadering zijn plan voor een sporthal in Maurik goedgekeurd te krijgen door de raad. Dit lukte echter niet. Belangrijkste reden; de raad vindt het onverantwoord om zoveel geld uit te geven voor een nieuwe sporthal. Geschat wordt dat de kosten voor de realisatie rond de 4,7 miljoen liggen.
Volgens Nanda van Dooremalen, fractieleider van de VVD, is zo'n investering voor de gemeente Buren op dit moment onverantwoord. Mede gelet op een tekort waar de gemeente Buren op afstevent van meer dan 2 miljoen euro.
Keller is ernstig teleurgesteld in de houding van de raad. 'Bijvoorbeeld door de ozb te verhogen, kan de realisatie van het sportcomplex gewoon lukken. We hebben er alles aan gedaan om het plan te doen laten slagen, maar ik merk dat er weinig draagvlak is', zo liet hij weten.
'De komende tijd ga ik dan ook nadenken of mijn ambities voor de gemeente nog te realiseren zijn en of ik daar voldoende motivatie voor heb.'