Nieuws

In een lange slinger trekt de verhuizing door de straten van Lichtenvoorde

Een grote verhuizing trekt vrijdag door de straten van Lichtenvoorde. Het zijn de kinderen van de St. Ludgerusschool die hun vertrouwde schoolgebouw verlaten. De leerlingen van de school voor speciaal onderwijs krijgen volgend jaar les in hun tijdelijke onderkomen naast het gemeentehuis. © Omroep Gelderland
LICHTENVOORDE - Een grote verhuizing trekt vrijdag door de straten van Lichtenvoorde. Het zijn de kinderen van de St. Ludgerusschool die hun vertrouwde schoolgebouw verlaten. De leerlingen van de school voor speciaal onderwijs krijgen volgend jaar les in hun tijdelijke onderkomen naast het gemeentehuis.
Het oude, vertrouwde schoolgebouw wordt steeds leger. Als alle spullen zijn ingepakt zal de Ludgerusschool gesloopt worden. Op de plek aan de Varsseveldseweg komt uiteindelijk het Integraal Educatief Kindcentrum (IEKC) te staan. Een gebouw waarin vier scholen uit de buurt, een peuterspeelzaal en een medisch kinderdagverblijf samenkomen.

Eerste stap samenwerkingsverband

De sloop van de school is de eerste stap in het samenwerkingsverband en daar hoort verhuizen ook bij. 461 kinderen van de verschillende scholen dragen spullen naar de nieuwe locatie. Ondertussen slopen jongetjes het bord met de naam van de school van de muur. 'Die moet worden meegenomen naar de nieuwe school', zegt één van de leerlingen.
De tekst gaat verder onder de video
Ludgerusschool verhuist eigen spullen
'Alle kinderen van nul tot dertien jaar zitten straks geïntegreerd bij elkaar', zegt schooldirecteur Teun Wassink. 'Alle scholen helpen vandaag mee bij de verhuizing. Iedereen krijgt een verhuisdoosje mee en dan gaan we met zijn allen in een optocht naar ons tijdelijke gebouw.'

Stroopwafels en ranja

De plaatselijke supermarkt beloont de harde werkers met stroopwafels en ranja. Vijfhonderd meter verderop staan de nieuwe buren van het gemeentehuis de kinderen op te wachten. Onder hen twee wethouders die de leerlingen welkom heten in de buurt.
Het IEKC is op zijn vroegst begin 2021 klaar.
Beluister hier het radioverslag van de verhuizing:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!