Nieuws

Rechter doet uitspraak in zaak aanrijden agenten

De rechter doet vrijdag uitspraak in de zaak tegen een 54-jarige vrouw uit Hurwenen, die op oudjaarsavond 2018 op de A2 bij Zaltbommel twee agenten zou hebben aangereden. De politiemensen raakten daarbij zwaargewond. © Bart Meesters
ZALTBOMMEL - De rechter doet vrijdag uitspraak in de zaak tegen een 54-jarige vrouw uit Hurwenen, die op oudjaarsavond 2018 op de A2 bij Zaltbommel twee agenten zou hebben aangereden. De politiemensen raakten daarbij zwaargewond.
De vrouw reed volgens het Openbaar Ministerie (OM) met een veel te hoge snelheid - 100 kilometer per uur waar 70 kilometer was toegestaan - op een afgesloten rijstrook, terwijl ze onder invloed was van alcohol. Ze negeerde het rode kruis op het matrixbord en reed zonder te remmen in op een stilstaande politieauto, aldus de officier van justitie.

Net ingestapt

De politieauto stond daar met zwaailichten aan schuin op de weg, zodat de reflecterende strepen op de zijkant duidelijk zichtbaar waren. De agenten waren net ingestapt nadat ze hulp hadden verleend bij een pechgeval.
De vrouw bleek een uur eerder ook al een aanrijding te hebben veroorzaakt in Hellouw. De eigenaar van de aangereden auto zou hebben geprobeerd haar te stoppen. De vrouw zou zijn doorgereden terwijl de man in het geopende portierraampje van haar auto hing. Toen de vrouw steeds harder ging rijden, liet hij zich vallen.

'Onvoorzichtig en onverantwoord'

De officier van justitie vindt dat de vrouw in hoge mate onvoorzichtig en onverantwoord is geweest door zo te rijden. 'Dit ongeval onderstreept wat mij betreft nog maar eens hoe gevaarlijk het is om met alcohol op achter het stuur te gaan zitten.' Het OM eiste twee weken geleden 20 maanden cel, waarvan 8 voorwaardelijk, en ontzegging van de rijbevoegdheid voor 4 jaar. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!