Nieuws

Gasthuis Millingen start vakantiekaartenactie: 'Het zou geweldig zijn als de bewoners overladen worden'

Je zult maar niet op vakantie kunnen. Hoe leuk is het dan om toch een kaartje te krijgen van iemand, zodat je weet dat je niet vergeten wordt. Dat dachten ze bij het Gasthuis Millingen. En dus doen ze een oproep bij Gelderland Helpt. In de hoop dat de brievenbus en dus de kamers van de ouderen volstromen met kaarten.
De afgelopen weken stond het activiteitenprogramma van het Gasthuis in het teken van de vakantie. Zo mochten de ouderen meedoen aan een vakantiefotoshoot, werden er vakantieliederen gezongen, mochten bewoners hun eigen fruitcocktail maken en gingen ze helemaal los tijdens de Beachparty met zomerse hapjes.
Maar een vakantieweek zonder vakantiekaarten kan natuurlijk niet, dachten de activiteitenbegeleiders:' Kaarten van het strand, de zee, de bergen of een stad met daarop een korte krabbel. Voor onze bewoners is een ansichtkaart een kleine attentie, die een glimlach op het gezicht tovert en herinneringen naar boven haalt', laat Yolanda Kooijmans coördinator Welzijn weten.
De 99- jarige mevrouw Egberts tijdens de fotoshoot

Leuk om post te ontvangen

Naast dat het zien van de kaarten genoeg gespreksstof oplevert onder de bewoners is het voor hun ook gewoon leuk om af en toe post te ontvangen: 'Iedere kaart of brief die zij normaal ontvangen wordt trots getoond, besproken, op een prominente plaats neergezet en keer op keer weer opgepakt', aldus Yolanda. Het Gasthuis hoopt op zoveel mogelijk kaarten: 'Het zou geweldig zijn als de bewoners in de vakantieperiode overladen worden met ansichtkaarten uit alle delen van de wereld'.

Gelderland helpt

Om zoveel mogelijk kaarten te krijgen heeft het Gasthuis de hulp van Gelderland helpt ingeschakeld om ook via dit platform een oproep te doen aan alle mensen die van plan zijn om op vakantie te gaan.

Doe mee!

Bij deze dus de oproep namens het Gasthuis: Gaat u op vakantie deze zomer en wilt vakantiekaart sturen? Uw kleine gebaar zorgt voor een fijn en warm vakantiegevoel bij onze bewoners. En uiteraard worden alle kaarten opgehangen zodat ook in het Gasthuis de hele zomerperiode dat heerlijke vakantiegevoel blijft. Alvast hartelijk dank en een hele fijne vakantie!
Tekst gaat verder onder deze video:
Gelderland helpt - Gasthuis Millingen start vakantiekaartenactie: 'Het zou geweldig zijn als de bewoners overladen worden'
De kaarten mogen gestuurd worden naar:
Bewoners Gasthuis Millingen
St. Willibrordstraat 1
6566 DD Millingen aan de Rijn.
Vanavond besteedt Gelderland helpt aandacht aan de kaartenactie van het Gasthuis Millingen om 17.45 uur (ieder uur herhaald) bij Omroep Gelderland
Gelderland Helpt is een platform van Omroep Gelderland waarbij hulp gevraagd en gegeven wordt. Door middel van radio, tv, internet en social media geeft Gelderland Helpt bekendheid aan de vragen, oproepen of het aanbod van Gelderlanders.
Gelderland Helpt is te vinden op: www.gelderlandhelpt.nl
Facebook
Radio: elke dag op Omroep Gelderland om 11.10 en 16.20 uur en op zaterdag van 12.00-14.00 uur
TV: deze week donderdag en deze week ook op zondag (17.45 uur, elk uur herhaald)