Nieuws

Kijkshop in Apeldoorn wordt fietsenstalling

© Wikipedia
APELDOORN - Het pand waarin Kijkshop in Apeldoorn heeft gezeten wordt een fietsenstalling. Ook komt er een loket waar inwoners terecht kunnen met vragen over het energiezuiniger maken van hun huis. De provincie Gelderland steunt het opnieuw gebruiken van lege panden in dorpen en steden met een subsidie van 178.000 euro.
Het programma 'steengoed benutten' helpt bij de aanpak van leegstand op beeldbepalende plekken in Gelderland, zegt de provincie.
In het gebied aan de noordkant van het centrum in Apeldoorn is veel leegstand. De gemeente wil het gebied aantrekkelijker maken door oude gebouwen een nieuwe functie te geven.

Woningen op plek zwembad

Zo komen er woningen op de plaats van de Koningin Wilhelminaschool en het voormalige Sportfondsenbad. Verder is het de bedoeling dat de fietsenstalling en het energieloket in het oude pand van de Kijkshop volgend jaar opengaan.
Gedeputeerde Peter Kerris van de provincie zegt: 'Door het Kijkshoppand om te bouwen tot een fietsenstalling pakken we de leegstand in Apeldoorn aan en lossen we een parkeerprobleem op. Minder leegstand, meer parkeerruimte. Zo maken we het centrum van Apeldoorn weer een mooie plek om te wonen en te werken.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!