Instellingen

Blunder? Staat de Nijmeegse Waalbrug op de Arnhemse bus voor het Songfestival?

© Omroep Gelderland
De Nijmeegse Waalbrug.
De Nijmeegse Waalbrug. © Omroep Gelderland

ARNHEM - De gemeente Arnhem is in de race om het Eurovisie Songfestival 2020 binnen te slepen. Maar in plaats van de Arnhemse John Frostbrug, lijkt de Nijmeegse Waalbrug prominent op de bus te staan waarmee burgemeester Marcouch woensdag naar HIlversum reisde om de Arnhemse plannen te ontvouwen.

Arnhem zet zichzelf uiteraard flink in het zonnetje in de hoop het Songfestival binnen te slepen. Met een fraai bidbook doet de gemeente een gooi naar het evenement. Met dat bidbook onder zijn arm toog Marcouch woensdagochtend per speciale bus naar Hilversum om daar het Arnhemse voorstel bekend te maken.  

Brug met twee bogen op de bus

Op de bus prijkt een grote sticker met daarop de tekst 'Eurovision Song Contest, Welkom in Arnhem'. Daarnaast is een afbeelding te zien van een witte brug met twee bogen, net zoals de Waalbrug in Nijmegen. De Arnhemse, wereldberoemde John Frostbrug, telt maar één boog. Op social media wordt de potentiële uitglijder al aardig opgemerkt.

De gemeente Arnhem is inmiddels gewezen op de mogelijke fout. Een woordvoerder laat weten dat de zaak wordt uitgezocht. Overigens worden de twee bruggen vaker door elkaar gehaald. Een Nijmeegse vestiging van koffieketen Starbucks gebruikte bijvoorbeeld ooit per abuis een afbeelding van de Arnhemse brug.

Oordeel zelf!

Hieronder allereerst een afbeelding van de John Frostbrug, met daaronder de Waalbrug. En daaronder nogmaals de afbeelding op de Arnhemse bus. Oordeel zelf: welke brug is te zien op de bus?

De Arnhemse John Frostbrug.
De gemeente Arnhem is in de race om het Eurovisie Songfestival 2020 binnen te slepen. Maar in plaats van de Arnhemse John Frostbrug, lijkt de Nijmeegse Waalbrug prominent op de bus te staan waarmee burgemeester Marcouch woensdag naar HIlversum reisde om de Arnhemse plannen te ontvouwen. © Wikipedia.
De Arnhemse bus met de Nijmeegse Waalbrug.
De gemeente Arnhem is in de race om het Eurovisie Songfestival 2020 binnen te slepen. Maar in plaats van de Arnhemse John Frostbrug, lijkt de Nijmeegse Waalbrug prominent op de bus te staan waarmee burgemeester Marcouch woensdag naar HIlversum reisde om de Arnhemse plannen te ontvouwen. © Omroep Gelderland

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!