Nieuws

Kamervragen over kritisch rapport Arnhemse zorgorganisatie OnderDak

De PvdA komt met kamervragen naar aanleiding van het kritisch rapport van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) over Stichting OnderDak in Arnhem. De stichting kwam de afgelopen tijd onder meer in het nieuws vanwege het plaatsen van zeven ex-gedetineerden en psychiatrische patiënten in de Paasbergflat in Arnhem. © ANP
ARNHEM - De PvdA komt met kamervragen naar aanleiding van het kritisch rapport van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) over Stichting OnderDak in Arnhem. De stichting kwam de afgelopen tijd onder meer in het nieuws vanwege het plaatsen van zeven ex-gedetineerden en psychiatrische patiënten in de Paasbergflat in Arnhem.
Volgens de IGJ is de werkwijze voor alcohol- en drugsgebruik binnen de stichting niet in orde, hebben vrijwilligers geen Verklaring omtrent Gedrag (VOG) en zijn dossiers onvolledig.
Het Arnhemse PvdA-kamerlid John Kerstens noemt dat 'erg zorgwekkend' en wil van minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport weten waarom eerdere onderzoeken naar OnderDak zonder consequenties bleven. Kerstens vraagt zich verder af of 'het normaal is om jaar na jaar onderzoeken uit te moeten voeren en meldingen van calamiteiten te blijven ontvangen zonder in te grijpen bij een instelling waar duidelijk een hoop misgaat?'
Het is volgens de PvdA maar de vraag of het bestuur van OnderDak in staat is orde op zaken te stellen. Ook daarover wil de partij duidelijkheid van de minister.
De PvdA wil overigens ook weten of het onderzoek van de IGJ wel representatief was. Slechts vijf van de 250 patiënten zouden zijn ondervraagd.  
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!