Nieuws

Rennen voor een plek; Vierdaagsecamping opent deuren

Trouwe kampeerders staan in de rij voor een plekje op de Vierdaagsecamping.
Het was haasten voor de beste plekken, woensdagochtend op het terrein van SV Hatert aan de Nijmeegse Oostkanaaldijk. Daar opende de tijdelijke Vierdaagsecamping namelijk de deuren. Sommige trouwe kampeerders stonden al sinds vrijdag in de rij in de hoop op een goed plekje. © Omroep Gelderland.
NIJMEGEN - Het was haasten voor de beste plekken, woensdagochtend op het terrein van SV Hatert aan de Nijmeegse Oostkanaaldijk. Daar opende de tijdelijke Vierdaagsecamping namelijk de deuren. Sommige trouwe kampeerders stonden al sinds vrijdag in de rij in de hoop op een goed plekje.
Voor een paar tientjes staan Vierdaagseliefhebbers met hun caravan of tent een hele week op het tijdelijke kampeerterrein. Reserveren is er niet bij; wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Dinsdagmiddag deelden de beheerders van de camping nummertjes uit aan de wachtenden.
Bekijk de reportage (de tekst gaat daaronder verder):
Rennen voor een plek; Vierdaagsecamping opent deuren

'Het is een reünie'

'We staan hier al 32 jaar. Het is alle keren een reünie. Je ziet mensen een heel jaar niet, maar dan praat je zo weer door', vertelt een wandelaar uit Egmond. Jaarlijks staat hij op hetzelfde plekje, maar daar moet je dus wel wat voor over hebben. 'Ja, we staan al sinds vrijdag te wachten.' 

Genieten van de rust

Kamperende wandelaars kunnen nog een paar dagen genieten van hun rust op de camping. Zondag en maandag moeten zij hun startbewijs ophalen. Dinsdag om 04.00 uur gaat de Nijmeegse Vierdaagse uit de startblokken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!