Nieuws

'Weesooievaars' staan op punt van uitvliegen, dus nog snel even ringen

'Weesooievaar' Sander-Ben wordt geringd.
De drie 'weesooievaars' die in de Ooievaarsopvang in Herwijnen uit het ei zijn gekropen, staan op het punt om vliegoefeningen te gaan doen. De vogels zijn bijna volwassen en voordat ze over het anderhalve meter hoge hek rondom de opvang heen kunnen vliegen, moeten ze geringd worden. © Omroep Gelderland
HERWIJNEN - De drie 'weesooievaars' die in de Ooievaarsopvang in Herwijnen uit het ei zijn gekropen, staan op het punt om vliegoefeningen te gaan doen. De vogels zijn bijna volwassen en voordat ze over het anderhalve meter hoge hek rondom de opvang heen kunnen vliegen, moeten ze geringd worden.
Dat gebeurt vandaag onder grote belangstelling van de media. Het AD en de Telegraaf alsmede SBS6 hebben aangekondigd langs te komen. De drie ooievaars zijn kuikens van de doodgeschoten ooievaar in De Lutte. De vader van de ooievaarsjongen werd daar door een nog onbekende dader beschoten. Het vrouwtje bleef daardoor alleen achter en omdat het mannetje en vrouwtje elkaar normaal gesproken afwisselen om naar eten te zoeken, bestond het gevaar dat de moeder om zou komen van de honger. 
Daarom werden de vier eieren uit het nest naar de ooievaarsopvang gebracht en in de broedmachine gelegd. Van de vier eieren is er eentje niet uitgekomen. De andere drie kuikens zijn als kool gegroeid en bijna volwassen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!