Nieuws

VIDEO | Wie heeft het beste dweilorkest van Nederland?

VOORTHUIZEN - Trompetten, slagwerk en hoorns klinken zaterdag door de straten van Voorthuizen. Het centrum van het dorp is namelijk het decor van het vijftiende nationaal kampioenschap dweilorkest.
De terrassen op het Bunckmanplein zitten stampvol. Iedereen geniet van de drank, het zonnetje en artiesten zoals Zimpelsat, Foutje Bedankt, De Muggenblazers en Heure, Zien en Zwége. 
Ze zijn allemaal naar Voorthuizen gekomen om te strijden voor de nationale titel. 'Ze zijn al maanden van tevoren aan het oefenen voor deze wedstrijd', vertelt organisator Stephan Evers. 'Vanavond gaan de drie beste nog eens de strijd met elkaar aan om te zien wie echt de beste is.' 
De tekst gaat verder onder de foto.
Een strenge, rechtvaardige jury beoordeeld of de deelnemers natuurlijk goede muziek afspelen, maar er komt nog veel bij kijken. 'We kijken vooral naar het showelement. Hoe zorgen ze ervoor dat het publiek helemaal uit hun dak gaat', aldus juryvoorzitter Eric van Riet. 
Dat lijkt overigens alle deelnemers te lukken. De mensen staan mee te dansen, wuiven met hun handen door de lucht en zingen mee met de bekende liedjes.
VIDEO | Wie heeft het beste dweilorkest van Nederland?
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!