Nieuws

Watoto obstacle run brengt 7.250 euro op

Kinderen van de Timotheusschool in Oldebroek hielden eind juni een obstacle run waarmee ze geld ophaalden voor Watoto, een Afrikaans kinderkoor uit Oeganda. Vrijdag 5 juli bracht het kinderkoor een bezoekje aan de kinderen van de Timotheusschool.Een mooie gelegenheid om de opbrengst van de obstacle run bekend te maken en een cheque van 7.250 euro te overhandigen aan het koor. © Locourant
OLDEBROEK - Kinderen van de Timotheusschool in Oldebroek hielden eind juni een obstacle run waarmee ze geld ophaalden voor Watoto, een Afrikaans kinderkoor uit Oeganda. Vrijdag 5 juli bracht het kinderkoor een bezoekje aan de kinderen van de Timotheusschool.Een mooie gelegenheid om de opbrengst van de obstacle run bekend te maken en een cheque van 7.250 euro te overhandigen aan het koor.
Overdag namen de kinderen uit Oeganda een kijkje in de klassen en was er ruimte om gezamenlijk te spelen op het plein. Ook gaf Watoto een klein voorproefje van het concert dat ’s avonds werd gegeven in de Vrije Evangelische Gemeente in Oldebroek. Als afsluiting werd er samen pannenkoeken gegeten.
Het kinderkoor bestaat uit achttien (wees)kinderen en hun begeleiders. Ze zingen hoofdzakelijk in het Engels, met Afrikaanse ritmes en dans. Deze kinderen zijn het geluid van hoop voor alle (wees)kinderen in Afrika én Nederland. Al 96 verschillende Watoto-koren reisden de wereld over. Ze zongen in theaters en kerken, in het Witte Huis en in Buckingham Palace in Engeland.
Oeganda is jarenlang geteisterd door oorlog, ziekte en armoede. Hierdoor zijn er veel kwetsbare (wees)kinderen in het land. Watoto vangt deze kinderen op in kinderdorpen. Ze krijgen onderwijs, voeding en medische hulp. In elk huis woont een weduwe met acht kinderen. Een weduwe krijgt een gezin om voor te zorgen. De kinderen hebben in haar een liefdevolle moeder, een gezin en een toekomst. Dankzij stichting Watoto hebben ze de kans om sterke mannen en vrouwen te worden die hun Oeganda weer opbouwen.