Nieuws

Naar de VVV in Ermelo voor nieuwe borsten

Je bent op vakantie in Putten en ziet op televisie een uitzending over gebreide borsten. Die zou je graag willen hebben. Wat doe je dan? Je gaat naar de VVV in Ermelo. Daar zijn de medewerkers zo behulpzaam dat ze de betreffende uitzending van Gelderland helpt vinden en je doorverwijzen naar de site met alle informatie. © Breiborst
PUTTEN - Je bent op vakantie in Putten en ziet op televisie een uitzending over gebreide borsten. Die zou je graag willen hebben. Wat doe je dan? Je gaat naar de VVV in Ermelo. Daar zijn de medewerkers zo behulpzaam dat ze de betreffende uitzending van Gelderland helpt vinden en je doorverwijzen naar de site met alle informatie.
Het is een bijzonder verhaal. Het is één van alle 25 aanvragen die Breiborst binnen kreeg na de oproep bij Gelderland helpt, het programma van Omroep Gelderland. De organisatie breit borsten voor vrouwen na een borstamputatie of met weinig borstontwikkeling. Bij Gelderland helpt riep oprichtster Annemieke Nederlof op voor hulp en dat leverde een heleboel aanvragen op, maar ook 30 breisters en naaisters.
Nederlof vindt het ontroerend hoe de aanvraagsters reageren. De dames zijn erg blij en dankbaar voor de borsten die ze gratis krijgen van Breiborst, maar ook voor het gesprek over de protheses of de amputatie. Inmiddels is Breiborst aardig door de voorraad heen en is meer dan de helft van de aangevraagde borsten op de post gegaan. 
Het item uit de uitzending van 20 juni (tekst loopt door onder de video)
Naar de VVV in Putten voor nieuwe borsten

Borsten breien valt niet mee

De eerste breisters zijn al aan het werk. Er zijn er nog wat bezig om een proefmodel te breien en er zijn er inmiddels ook al twee afgehaakt. Want een borst van biologisch katoen breien met vier naalden valt nog niet mee. Er is zelfs een wachtlijst van breisters.
De organisatie zit nog wel te springen om mensen die bijvoorbeeld de website kunnen beheren, een kraam kunnen bemannen op een beurs of andere ondersteunende werkzaamheden willen doen.
Voor meer informatie over Breiborst (en wat u voor Breiborst kunt doen), kijk op de site van Gelderland helpt.

Aangepast uitzendschema

Deze week ziet u Gelderland helpt op zondag, woensdag, donderdag en zondag (17.45 uur, ieder uur herhaald).
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!