Gemeente Apeldoorn

VIDEO | Hoge Veluwe sluit park tegen 'vreemd wild'

Het Nationale Park De Hoge Veluwe heeft de 'wilddoorgangen' van het park naar de omliggende bossen afgesloten met hoge hekken. © Omroep Gelderland
HOENDERLOO - Het Nationale Park De Hoge Veluwe heeft de 'wilddoorgangen' van het park naar de omliggende bossen afgesloten met hoge hekken.
Het park is de grote toeloop van herten uit het Deelerwoud beu en wil bovendien beslist niet dat er een wolf in het park komt. Mocht er toch een wolf binnenkomen, dan wil de parkdirectie dat dier laten afschieten.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Hoge Veluwe sluit park tegen 'vreemd wild'
Dat schrijft parkdirecteur Seger baron van Voorst tot Voorst in een verklaring voor het besluit hekken te plaatsen bij de ecoducten, die het park sinds 2013 toegankelijk maakten voor wild van buitenaf. 'Het park is nu gesloten voor grofwild van buiten. Dat blijft zo tot we nieuwe afspraken hebben gemaakt met de provincie Gelderland en Natuurmonumenten over de instroom van herten en over de wolf.'
De Hoge Veluwe is particulier bezit en mag dus zelf besluiten om hekken te bouwen. De provincie Gelderland is er naar eigen zeggen niet gelukkig mee.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!