Nieuws

VIDEO | Vicky maakte een rottijd door en dansen werd haar medicijn

Dansen is gezond. Daar zijn deskundigen het wel over eens. Vicky Bousardt uit Nijmegen heeft zelf ervaren wat het voor haar deed en wil dat geluk nu graag delen met anderen. Ze zet zich in om mensen zich gezond en gelukkig te laten dansen. © Omroep Gelderland
OOIJ - Dansen is gezond. Daar zijn deskundigen het wel over eens. Vicky Bousardt uit Nijmegen heeft zelf ervaren wat het voor haar deed en wil dat geluk nu graag delen met anderen. Ze zet zich in om mensen zich gezond en gelukkig te laten dansen.
Er was een tijd dat het helemaal niet goed ging met Vicky. Ze raakte haar gezin kwijt, haar huis, haar werk en viel in een diep zwart gat. Burn-out. Dat was eind 2016. En zoals vaak bij mensen komt er in donkere tijden ineens iets moois op je pad. Voor Vicky een toevallige ontmoeting die haar leerde dansen. En zo werd dansen haar medicijn.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Dansen als medicijn: Vicky danst en vraagt of je meedoet

Dansen met je angst of je boosheid

Ze is geld aan het inzamelen om een opleiding te kunnen volgen aan de School of Movement Medicine. Met die fundering wil ze mensen op eigen wijze helpen met dans, zoals ze zelf ook geholpen is door te dansen. Let's dance 4 Light heeft ze haar plan genoemd. Volgende week vrijdag begint ze met een dansavond in de Waard van Kekerdom. 
'Toen ik eenmaal begon met dansen gingen alle sluizen open, zeg maar', licht Vicky haar enthousiasme voor dans toe. 'Alles heeft een dans. Je moeheid, je angst, je onzekerheden, je boosheid, je energie. Alles. Je danst met alles wat er in je is. En doordat je daar mee danst, en je danst echt de dans van het gevoel dat je hebt, ontstaat er eigenlijk een soort van ruimte in. Een beweging'. 

Helemaal niet moeilijk

Zo ontstaat er volgens haar ruimte in jezelf voor nieuwe gevoelens. Ruimte om weer vreugde en licht te ervaren. En dansen is helemaal niet moeilijk, stelt Vicky. 'Je hoeft er eigenlijk niks voor te hebben. Je hebt gewoon je lijf, en je kan er mee bewegen.'
Ze snapt best dat er mensen zijn die denken: dansen als medicijn... die is niet goed snik. 'Ik kan alleen maar zeggen: ik begrijp dat je dat zo voelt. En ook dat je daar weerstand tegen hebt. Maar probeer het eens, zou ik zeggen. Om te ervaren wat er gebeurt als je het wel doet.'
Met Vicky komen dansen in de Waard van Kekerdom kan op vrijdag 12 juli vanaf 20:00 uur. Omdat de ruimte beperkt is, wordt aanmelden gewaardeerd. Dat kan via letsdance4light@gmail.com.