Nieuws

Fort Bronsbergen in Zutphen verkocht, nieuwe eigenaar wil het verbouwen tot zorghotel

Horecabedrijf Fort Bronsbergen in Zutphen heeft een nieuwe eigenaar. Ondernemer Mark Schiphorst heeft het pand verkocht aan Excellent Zorgvastgoed, die er een zorghotel van wil maken. © Omroep Gelderland
ZUTPHEN - Horecabedrijf Fort Bronsbergen in Zutphen heeft een nieuwe eigenaar. Ondernemer Mark Schiphorst heeft het pand verkocht aan Excellent Zorgvastgoed, die er een zorghotel van wil maken.
De afgelopen maanden was de brasserie aan het Bronsbergenmeer al gesloten. De bijbehorende zalen werden tot 1 juli nog wel gebruikt voor feesten en partijen. 

'Het is mooi geweest'

Horecaondernemer Mark Schiphorst uit Doetinchem kocht Fort Bronsbergen precies tien jaar geleden. Hij stopt met de zaak, omdat hij het naar eigen zeggen mooi vindt geweest. 'Ik heb dit 56 jaar gedaan. Dag en nacht aan het werk. Het is goed zo.' Onverwacht was de verkoop volgens Schiphorst niet. 'Het heeft twee jaar te koop gestaan.' Voorheen was Schiphorst eigenaar van diverse horecabedrijven in Gorssel.
Toch is het, gezien de plannen van Schiphorst van een paar jaar geleden, wel opmerkelijk dat hij het horecabedrijf verkoopt. In 2017 wilde de ondernemer naast Fort Bronsbergen nog een duurzaam hotel bouwen. Aan het Bronsbergenmeer zou een zeven etages hoog gebouw met 55 kamers moeten verrijzen. Donjon Hotel Bronsbergen zou het gaan heten. Waarom dit plan nooit van de grond kwam, is niet bekend. 

Zorghotel

De nieuwe eigenaar wil de horecagelegenheid grondig verbouwen tot zorghotel. Er moeten grote suites komen voor mensen die zorgbehoevend zijn. Eind vorig jaar kocht Excellent Zorgvastgoed ook al een ander pand in de regio, in Terwolde. Dat gebouw wordt op dit moment verbouwd. Binnen enkele maanden moet dit zorgcomplex met twaalf luxe wooneenheden voor mensen met dementie en revalidatie- en hospice faciliteiten klaar zijn. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!