Nieuws

Ruim 3700 handtekeningen tegen sluiten speelveldje in Nijmegen

NIJMEGEN - Zo'n 150 kinderen en ouders van basisschool De Buut in Nijmegen zijn woensdagmiddag in colonne naar het gemeentehuis gegaan om te protesteren tegen de voorgenomen sluiting van het pannaveldje op hun schoolplein.
Het speelveldje moet dicht op straffe van een dwangsom van 10.000 euro omdat vier omwonenden hebben geklaagd over geluidsoverlast. Een petitie tegen die sluiting is nu al ruim 3700 keer getekend.
De handtekeningen werden voorafgaand aan de raadsvergadering overhandigd aan de gemeenteraad, waarna de kinderen op de publieke tribune plaatsnamen om te luisteren naar de vragen die gemeenteraadsleden stelden over de kwestie.

'En andere speelveldjes dan?'

Eén vraag die leeft is hoe het nu moet met andere speelveldjes op schoolpleinen die midden in woonwijken staan. Moet de gemeente daar ook gaan handhaven op de overschrijding van geluidsnormen? Dat is nu niet aan de orde, zo antwoordde wethouder Vergunst.
Tekst gaat verder onder de reportage.
Ruim 3700 handtekeningen tegen sluiten speelveldje in Nijmegen

Goede hoop

De wethouder herhaalde dat hij de dwangsom van 10.000 euro wil opschorten, maar wel op voorwaarde dat de omwonenden en de school met elkaar in gesprek gaan om te kijken of ze er samen uit kunnen komen.
Een eerdere bemiddelingspoging werd door beide partijen geweigerd, zo zegt hij. Maar wethouder Vergunst heeft goede hoop dat de partijen er alsnog uitkomen.

Aandacht voor lokale politiek

Eén pluspunt zagen de raadsleden wel door deze kwestie. De lokale politiek heeft de jeugd nog nooit zo aangesproken. Maar of een speelverbod de manier is om dat te bereiken werd dan wel weer betwijfeld.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!