Nieuws

Apeldoornse hoort 10 jaar cel eisen voor doodsteken echtgenoot

APELDOORN - Het Openbaar Ministerie eist tien jaar celstraf voor een 67-jarige Apeldoornse, die haar man zou hebben doodgestoken. De vrouw, die zelf ontkent, wordt doodslag ten lastige gelegd. Voorbedachte rade kan niet worden bewezen.
De verdachte zou haar 64-jarige man met een mes in hart en borststreek hebben gestoken. Hij werd 's nachts ernstig gewond gevonden in een tuin van een huis aan de Deventerstraat. Ambulancepersoneel heeft eerste hulp verleend, maar dat mocht niet meer baten. De vrouw, die zelf met de politie belde, werd al snel opgepakt als verdachte.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Apeldoornse hoort 10 jaar cel eisen voor doodsteken echtgenoot
De politie zocht met drones en speurhonden naar het mes waarmee is gestoken, zonder resultaat. Wel lagen er messen in een geheime ruimte onder het plafond en in het nachtkastje van verdachte. 'Daar weet ik niks van,' zegt de verdachte, die 42 jaar samen was met het slachtoffer.

Verdachte ontkent

Volgens buurtbewoners waren de twee getrouwd en hadden ze vaker ruzie. Daarbij zou soms hevig worden geschreeuwd of met spullen worden gegooid. 'Ik heb een harde stem,' zegt de vrouw daarover. 'We hebben die avond geen ruzie gehad.'
De politie luisterde in de gevangenis een gesprek tussen de verdachte en haar zoon af. 'Ik heb hem vermoord', zou ze hebben gefluisterd. Maar de vrouw zegt haar zoon alleen een kus op de wang te hebben gegeven. 'Ik zweer op de Bijbel dat ik het niet gedaan heb', aldus de verdachte.
De advocaat van de verdachte vindt dat de vrouw moet worden vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. De rechtbank doet op 18 juli uitspraak.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!