Nieuws

Annemijn nieuwe kinderburgemeester Rozendaal: 'Meer sportiviteiten'

Annemijn krijgt de ambtsketen van de burgemeester omgehangen.
In een politiewagen met loeiende sirenes werd Annemijn van der Wagen naar het gemeentehuis gereden. Daar werd ze dinsdagavond geïnstalleerd als de nieuwe kinderburgemeester van Rozendaal. Ze volgt Jet van Doesburg op, die het afgelopen jaar de eerste kinderburgemeester van de gemeente was. © Omroep Gelderland
ROZENDAAL - In een politiewagen met loeiende sirenes werd Annemijn van der Wagen naar het gemeentehuis gereden. Daar werd ze dinsdagavond geïnstalleerd als de nieuwe kinderburgemeester van Rozendaal. Ze volgt Jet van Doesburg op, die het afgelopen jaar de eerste kinderburgemeester van de gemeente was.
door Huibert Veth
Vier reacties met 'leuke en creatieve flimpjes' kwamen er binnen op de oproep voor een nieuwe kinderburgemeester. De selectiecommissie van jongeren, de vorige kinderburgemeester en de echte burgemeester koos voor Annemijn. Dinsdagavond kreeg zij officieel haar ambtsketen omgehangen door burgemeester Ester Weststeijn.
Bekijk hier de reactie van de nieuwe kinderburgemeester en haar voorganger (tekst gaat door onder de video):
De oude én nieuwe kinderburgemeester van Rozendaal
Annemijn zit in groep 6 van IKC De Dorpsschool. Dit jaar mag ze bij speciale gelegenheden op pad met de burgemeester en de wethouders. Daarbij zal ze onder meer korte toespraken houden. 'Ze wil meer 'sportiviteiten' en festiviteiten in de gemeente. Waarmee ze direct een nieuw woord aan de Van Dale toevoegt', zegt burgemeester Weststeijn.

'Kinderen de ruimte geven'

Het is belangrijk om kinderen aan het woord te laten en ze serieus te nemen, vindt Weststeijn. 'We moeten kinderen de ruimte en tijd geven om na te denken en hun mening te formuleren.'
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!