Nieuws

Celstraf voor brute overval op voormalige huurbaas (78)

Archief
Twee mannen zijn veroordeeld voor een woningoverval eind vorig jaar, waarbij het 78-jarige slachtoffer is mishandeld. De vrouw uit Beekbergen is de voormalige huurbaas van één van de daders. © Persbureau Heitink
BEEKBERGEN - Twee mannen zijn veroordeeld voor een woningoverval eind vorig jaar, waarbij het 78-jarige slachtoffer is mishandeld. De vrouw uit Beekbergen is de voormalige huurbaas van één van de daders.
Bij de overval deed het slachtoffer haar voordeur open nadat er op haar ramen was geklopt. De toen 17-jarige jongen uit Ermelo aan de deur zei dat hij zijn hond kwijt was, waarna een 46-jarige man uit de gemeente Apeldoorn met gezichtsbedekking binnenstormde.

Geschopt en vastgebonden

Na een worsteling in de hal en woonkamer, kwam het slachtoffer op haar buik op de grond terecht. Zij is door het duo geschopt en vastgebonden met tie-wraps en ducttape. Ook werden haar ogen en mond afgeplakt met tape. 
De daders maakten zeker 5000 euro en een mobiele telefoon buit. De jongste van de twee heeft de overval bekend, maar de ander ontkent iedere betrokkenheid. De rechtbank acht echter bewezen dat hij de overval op zijn voormalige huurbaas heeft gepleegd. 

'Kwetsbare minderjarige'

De 46-jarige man moet zes jaar de cel in, een jaar meer dan de officier van justitie eiste. De man voerde volgens de rechtbank een vooropgezet plan uit waarbij hij een kwetsbare minderjarige inzette om te helpen met de overval. Het wordt beide daders kwalijk genomen dat het slachtoffer vastgebonden en in hulpeloze toestand is achtergelaten. Een 'laffe daad', noemde de officier van justitie het eerder.
De inmiddels 18-jarige dader krijgt 7 maanden jeugddetentie (waarvan 6 maanden voorwaardelijk) en een taakstraf van 200 uur. Ook moet hij binnen een gesloten inrichting verblijven en maximaal 1 jaar een enkelband dragen. Behalve voor de overval is hij ook veroordeeld voor een poging tot diefstal van een bromfiets.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!