Nieuws

Omgevingsdienst gaf miljoenen meer uit aan extern personeel

De Omgevingsdienst Regio Nijmegen heeft vorig jaar voor 2,3 miljoen meer geld uitgegeven aan de inhuur van personeel dan begroot. © Extra kosten door aanpak verkamering - Omroep Gelderland
NIJMEGEN - De Omgevingsdienst Regio Nijmegen heeft vorig jaar voor 2,3 miljoen meer geld uitgegeven aan de inhuur van personeel dan begroot.
door Gerwin Peelen
In de begroting ging de dienst uit van ruim 1,9 miljoen euro, uiteindelijk werd 4,2 miljoen euro uitgegeven; dat is meer dan het dubbele. Volgens de omgevingsdienst zijn er verschillende oorzaken: zo verstrekten de gemeenten meer projecten (zoals de brandveiligheid bij flatgebouwen en de verkamering in Nijmegen) en is er veel schaarste op de arbeidsmarkt voor deskundig personeel. Daardoor moet er relatief duur personeel worden ingehuurd.

Begroting niet omhoog

Opvallend is dat er de komende jaren minder begroot wordt dan in 2018. De omgevingsdienst gaat uit van een kostenpost van tussen de 817.000 en 980.000 euro. 'Wij werken aan nieuwe afspraken en willen de opdrachten dan meteen op de begroting zetten', aldus de omgevingsdienst. 'Op die manier zou de begroting van de inhuur van extern personeel realistischer moeten worden.'
Ook is er een arbeidsmarktcampagne gestart om meer personeel te werven en er op die manier minder duur personeel hoeft te worden ingehuurd. In totaal draaide de omgevingsdienst een verlies van 700.000 euro.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!