Nieuws

Buurt kapt met overleg vrachtverkeer: 'Gemeente Nijmegen luistert niet'

Bewoners van de Tweede Oude Heselaan in Nijmegen willen niet langer met gemeente overleggen over een oplossing voor de overlast van vrachtverkeer voor hun deur. Volgens de bewoners negeert het stadsbestuur hun belangrijkste bezwaren. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Bewoners van de Tweede Oude Heselaan in Nijmegen willen niet langer met gemeente overleggen over een oplossing voor de overlast van vrachtverkeer voor hun deur. Volgens de bewoners negeert het stadsbestuur hun belangrijkste bezwaren.
Het conflict gaat om de aanvoer van een groothandel op het terrein achter de huizen. De vrachtwagens van 18 meter lang hebben ruimte nodig om de draai naar dat terrein te kunnen maken.

Boetes vernietigd

Eerder had de gemeente daarvoor vier parkeervakken opgeofferd. Maar het daarbij gebruikte verbodsbord geldt niet voor parkeervakken, zo moest de gemeente dit voorjaar toegeven. De boetes die waren uitgedeeld aan bewoners zijn inmiddels dan ook op verzoek van de gemeente zelf vernietigd.
Maar daarmee is het probleem nog niet opgelost. De vrachtwagens hebben nog steeds ruimte nodig, maar de bewoners willen hun parkeervakken niet opgeven. Hun standpunt is namelijk dat het vrachtverkeer daar helemaal niet moet komen, omdat de groothandel niet in een woonwijk thuishoort.

'Gemeente negeert wens wens voor veilige straat'

Volgens de bewoners heeft de gemeente in het overleg de afgelopen maanden alleen maar geprobeerd om de buurt van dat standpunt af te brengen. Bewoner Bas Blij: 'De gemeente schuift de eis van een groep bewoners om voor hun voordeur gewoon een veilige straat te hebben - zonder de verkeersonveiligheid en overlast van uitzonderlijk lange vrachtwagens - stilzwijgend terzijde.'

'Witte kruizen zeggen ook niets'

Inmiddels heeft gemeente grote witte kruizen op de vier parkeervakken geschilderd. Maar kennelijk gelooft het stadsbestuur zelf ook niet zo in de rechtsgeldigheid daarvan gezien het feit dat een van de ambtenaren daar onlangs gewoon zijn auto parkeerde.
De tekst gaat verder onder de foto
Auto van de gemeente op vak waar je volgens de gemeente niet mag parkeren.
Bewoners van de Tweede Oude Heselaan in Nijmegen willen niet langer met gemeente overleggen over een oplossing voor de overlast van vrachtverkeer voor hun deur. Volgens de bewoners negeert het stadsbestuur hun belangrijkste bezwaren. © Omroep Gelderland
Verkeersdeskundige Harry Dillerop maakte eerder al gehakt van de illegale verkeersborden en heeft ook voor de witte kruizen geen goed woord over. 'Een kruis in een vak zegt niets. Ik heb de gemeente precies verteld wat ze moesten doen, maar dat vonden ze kennelijk te moeilijk.' De borden 'verboden te parkeren' die niet rechtsgeldig zijn voor parkeervakken, staan er overigens nog altijd.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!