Nieuws

Achterhoekse Sevenich met waterpolodames naar WK

Vivian Sevenich uit Lichtenvoorde maakt onderdeel uit van de WK-selectie van de Nederlandse waterpolodames. De ploeg vertrekt na een toernooi in eigen land naar Zuid-Korea voor de wereldkampioenschappen. © REGIO8
LICHTENVOORDE - Vivian Sevenich uit Lichtenvoorde maakt onderdeel uit van de WK-selectie van de Nederlandse waterpolodames. De ploeg vertrekt na een toernooi in eigen land naar Zuid-Korea voor de wereldkampioenschappen.
De waterpoloselectie vertrekt 7 juli naar Azië voor het WK dat zondag 14 juli van start gaat. Naast de WK-titel, kan de ploeg van trainer Arno Havenga in Zuid-Korea ook een startbewijs voor de Olympische Spelen van 2020 verdienen. Dan moeten UZSC-speelster Sevenich en haar collega’s het WK winnen.
Aangezien de Verenigde Staten al geplaatst zijn, kan de nummer twee ook een ticket voor de Spelen verdienen als de Amerikaanse dames wereldkampioen worden

Oefenen in eigen land

Voor het vertrek naar Zuid-Korea staan er eerst nog een aantal oefenwedstrijden in eigen land op het programma. Eerst wacht op maandagavond en dinsdagmiddag een tweeluik tegen Italië, waarna dinsdagavond en woensdagmiddag duels met Spanje worden afgewerkt.
De winnaar van deze dubbele competitie wint de Vasco Consult Waterpolo Trophy.