Nieuws

Podiumkunstenaar Mo Hersi traint met World Team voor vierdaagse

Podiumkunstenaar Mo Hersi loopt over enkele weken opnieuw de Nijmeegse Vierdaagse met zijn World Team. Het team is internationaler dan afgelopen jaren en trainde zondag op de Zevenheuvelenweg. © Omroep Gelderland
BERG EN DAL - Podiumkunstenaar Mo Hersi loopt over enkele weken opnieuw de Nijmeegse Vierdaagse met zijn World Team. Het team is internationaler dan afgelopen jaren en trainde zondag op de Zevenheuvelenweg.
'Het wordt in het nieuwe jaar mijn missie om nog meer kleur toe te voegen aan het World Team op de Vierdaagse. Niet alleen Afrikanen kunnen zich vanaf januari bij mij aanmelden, maar Nederlanders en mensen van andere nationaliteiten zijn ook van harte welkom om met ons mee te lopen’, vertelde Hersi eerder. 
De tekst gaat verder onder de video
Podiumkunstenaar Mo Hersi traint met World Team voor vierdaagse

Nederlanders met een kleurtje

Hersi, die als kind uit Ethiopië vluchtte met zijn ouders en broers, liep in 2017 voor het eerst de Vierdaagse en het viel hem op dat er weinig Nederlanders met een kleurtje meeliepen. Dat moest anders. Daarom richtte hij het World Team op. 
Dit jaar lopen 25 deelnemers met dertien nationaliteiten mee in het team van Hersi. De lopers komen onder meer uit Eritrea, India en Syrië. Ook doen er lopers mee in een rolstoel. Het thema is dit jaar #iwalkforlove. Het team zamelt geld in voor Vluchtelingenwerk Nederland.
De 102e editie van de Nijmeegse Vierdaagse kent mede dankzij het World Team een recordaantal nationaliteiten: 84.
Beluister hier de reportage vanaf de Zevenheuvelenweg: 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!