Gemeente Tiel

Slot kapot na inbraak: slotenmaker wil ruim 800 euro vangen

De politie waarschuwt inbraakslachtoffers niet in zee te gaan met de eerste de beste slotenmaker. Op Facebook vertellen agenten in Tiel dat een vrouw de rekening letterlijk en figuurlijk gepresenteerd kreeg: ruim 800 euro. © Facebook/politie Tiel
TIEL - De politie waarschuwt inbraakslachtoffers niet in zee te gaan met de eerste de beste slotenmaker. Op Facebook vertellen agenten in Tiel dat een vrouw de rekening letterlijk en figuurlijk gepresenteerd kreeg: ruim 800 euro.
Ze kreeg twee weken geleden na een inbraakpoging de voordeur en de garagedeur niet meer open. Waarschijnlijk probeerde(n) de dader(s) de cilinder uit het slot te halen door een schroef er in te draaien en die met kracht naar buiten te trekken.
Het slachtoffer vond op het internet een slotenmaker; die was in eerste instantie de redder in nood, de vrouw kon haar huis weer in. Maar in tweede instantie bleef ze achter met een kater, want de rekening voor deze operatie bedroeg 805 euro.

Schade vergoed

De politie meldt op Facebook dat het slachtoffer de kosten 'gelukkig' vergoed kreeg van haar verzekeraar. 'Maar dat maakt het nog niet minder triest dat er misbruik wordt gemaakt van deze situatie.'
De politie adviseert eerst de verzekeraar te bellen voor advies. De Consumentenbond geeft deze tips.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!