Nieuws

Volkshuisvesting pakt na een jaar problemen Presikhaaf aan

Volkshuisvesting pakt grote onderhoudsachterstanden aan in woningen aan onder meer de Kleine Durk en de Lage Waard in Presikhaaf. De woningcorporatie heeft bewoners vrijdag op de hoogte gesteld. Zij krijgen vanaf juli een bezoekje waarin de staat van hun huis wordt bekeken. © RTV Arnhem
ARNHEM - Volkshuisvesting pakt grote onderhoudsachterstanden aan in woningen aan onder meer de Kleine Durk en de Lage Waard in Presikhaaf. De woningcorporatie heeft bewoners vrijdag op de hoogte gesteld. Zij krijgen vanaf juli een bezoekje waarin de staat van hun huis wordt bekeken.
Bewoners klaagden in 2018 massaal over tocht, vocht en ongedierteproblemen.Ook de Arnhemse SP-fractie protesteerde tegen de toestanden in de buurt. Volkshuisvesting heeft in een brief laten weten wat het definitieve onderhoudsplan voor de woningen gaat worden en wanneer de onderhoudswerkzaamheden beginnen.

Grote aanpak

De woningstichting pakt onder meer het buitenschilderwerk aan. Ook de onderkant van de vloeren in de woonkamer, hal en keuken krijgen een beurt met isolatieschuim. Verder krijgen de spouwmuren onder de woonkamerkozijnen isolatie. 
De betimmering langs de kozijnen wordt verwijderd, gaten en kieren gedicht en weer dichtgemaakt. Ook de mechanische ventilatie van het huis wordt op orde gemaakt. Bewoners krijgen ook de keus om dakisolatie aan de binnenkant van de zolder te laten aanbrengen. De woningstichting zegt voor alle onderhoudswerkzaamheden geen huurverhoging te rekenen.

Na de bouwvak

Op dinsdagavond 9 juli en woensdag 10 juli kunnen bewoners van de Kinderkamp, Wieringskamp, Faberkamp, Lage Waard en Hoge Waard bij een voorbeeldwoning een kijkje nemen en vragen stellen aan de aannemer en Volkshuisvesting over de werkzaamheden.
De onderhoudswerkzaamheden beginnen na de bouwvak, die afloopt op 19 augustus.