Nieuws

Deze evenementen lijden onder de extreme hitte dit weekend

Er staat Gelderland een bloedheet weekend te wachten. Het kwik kan zaterdag lokaal oplopen tot wel 36 graden. Diverse evenementen zijn afgelast, andere nemen maatregelen tegen de hitte. © ANP
ARNHEM - Er staat Gelderland een bloedheet weekend te wachten. Het kwik kan zaterdag lokaal oplopen tot wel 36 graden. Diverse evenementen zijn afgelast, andere nemen maatregelen tegen de hitte.
Tropische hitte komt via een oostenwind opnieuw onze kant op. Zowel zaterdag als zondag worden temperaturen boven de 30 graden verwacht. Het warmst wordt het waarschijnlijk zaterdag in de Achterhoek, waar een temperatuur van 34 tot 36 graden mogelijk is. Na het weekend daalt de temperatuur.
Naast de eerder gemelde afgelaste evenementen gaat er door de hitte ook een streep door de volgende initiatieven: 

Exodus wandeltocht

De langste afstanden tijdens de Exodus wandeltocht gaan niet door. De 42 kilometer en 50 kilometer komen te vervallen. De starttijden van de overige afstanden zijn vervroegd, zodat iedereen voor 12.00 uur binnen is. De organisatie laat wel weten dat deelname op eigen risico is. Er wordt gezorgd voor extra waterpunten en rustplaatsen. De tocht langs verschillende historische plaatsen wordt georganiseerd vanuit Huissen.

Apeldoornse Turnkampioenschappen

Ook de Apeldoornse Turnkampioenschappen komen te vervallen. Aan het evenement zouden 300 sporters deelnemen. De organisatie ziet geen mogelijkheid voor een andere datum, waardoor de kampioenschappen dit jaar niet plaatsvinden.

Bioscoop Vue Arnhem

Bioscoop Vue Arnhem laat weten tot en met zondag gesloten te zijn in verband met de hittegolf. Welke problemen de hitte precies geven in de bioscoop is niet bekend.

Klaver4tocht Aalten

Deelnemers aan de Klaver4tocht in het Romienendal in Aalten mogen zondag eerder beginnen. Om voor de ergste hitte binnen te zijn, mag er al om 8.00 uur worden gestart.

Jeu des boules-toernooi Barneveld

Het '1e Vallei toernooi' van de Barneveldse petanquevereniging is zaterdag afgelast vanwege de voorspelde hitte. De organisatie rekende op 46 deelnemers.
Ken jij nog andere evenementen die afgelast of aangepast zijn vanwege de hitte? Laat het ons weten

Uittips

Wil je weten wat er nog wel doorgaat dit weekend? Bekijk dan: Uit met Esther
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!