Nieuws

Wilco Kelderman naar Tour de France

Wilco Kelderman.
Wielrenner Wilco Kelderman uit Barneveld doet mee aan de Tour de France. Hij heeft de Ronde van Zwitserland goed doorstaan en is fit genoeg om op 6 juli in Brussel aan de start te verschijnen, meldt zijn ploeg Team Sunweb vrijdag. © EPA
BARNEVELD - Wielrenner Wilco Kelderman uit Barneveld doet mee aan de Tour de France. Hij heeft de Ronde van Zwitserland goed doorstaan en is fit genoeg om op 6 juli in Brussel aan de start te verschijnen, meldt zijn ploeg Team Sunweb vrijdag.
Kelderman kwam eind maart hard ten val in de Ronde van Catalonië. Hij brak daarbij zijn linkersleutelbeen en liep een breukje op in een nekwervel. De Ronde van Italië, waarin hij kopman Tom Dumoulin zou bijstaan, moest Kelderman overslaan.
Naast Kelderman is ook Cees Bol opgenomen in de selectie van Sunweb, dat het moet doen zonder de niet-fitte Tom Dumoulin. Nu kopman Dumoulin is weggevallen, richt Sunweb zich meer op dagsuccessen. 'We hebben eerder in deze situatie gezeten. Ik heb er vertrouwen in dat we het goed gaan doen', aldus ploegleider Aike Visbeek.
De Duitser Nikias Arndt voert de ploeg nu aan. Verder zijn zijn landgenoot Lennard Kämna, de Deen Søren Kragh Andersen, de Amerikaan Chad Haga, de Australiër Michael Matthews en de Ier Nicholas Roche geselecteerd.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!