Nieuws

Taakstraffen voor uit de hand gelopen familieruzie

Drie mannen uit Eerbeek zijn veroordeeld tot een taakstraf van 60 uur, waarvan 30 voorwaardelijk. Zij kregen de straf voor een vechtpartij op straat in 2016. Deze ontstond na een jarenlange familieruzie met veel verwijten en vervelende confrontaties. © Omroep Gelderland
EERBEEK - Drie mannen uit Eerbeek zijn veroordeeld tot een taakstraf van 60 uur, waarvan 30 voorwaardelijk. Zij kregen de straf voor een vechtpartij op straat in 2016. Deze ontstond na een jarenlange familieruzie met veel verwijten en vervelende confrontaties.
Het gaat om een vader en zoon van de ene familie en een man van de andere familie. Wie de vechtpartij begonnen is, kon de rechtbank niet vaststellen. Beide partijen gaven elkaar de schuld.
Wel stelde de rechtbank vast dat er gevochten is, waarbij er klappen zijn uitgedeeld. De mannen zijn daarom veroordeeld voor openlijke geweldpleging.

Kinderen

Veel kinderen waren destijds getuige van de vechtpartij, die plaatsvond tijdens de avondvierdaagse in Eerbeek. De rechtbank rekent dat de vechtersbazen zwaar aan.
De rechter stelt ook dat de ruzie alleen maar verliezers kent en de mannen nog steeds hinder ondervinden van de vechtpartij. Ze hebben in de ogen van de rechter geprobeerd de situatie te verbeteren en het familiecontact te verminderen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!