Nieuws

Luuk de Jong staat voor transfer, De Graafschap hoopt

Luuk de Jong.
Doetinchemmer Luuk de Jong staat aan de vooravond van een transfer naar Sevilla. De Spaanse club is in gesprek met zijn huidige werkgever PSV in gesprek over een transfer. © ANP
DOETINCHEM - Doetinchemmer Luuk de Jong staat aan de vooravond van een transfer naar Sevilla. De Spaanse club is in gesprek met zijn huidige werkgever PSV in gesprek over een transfer.
De 28-jarige De Jong heeft zelf wel oren naar een nieuw buitenlands avontuur, maar volgens Voetbal International mag hij alleen weg als er een fors bod op tafel komt.

De Graafschap hoopt mee

De Graafschap hoopt heel erg mee met Luuk de Jong dat de transfer doorgaat. De spits doorliep bijna de hele jeugdopleiding bij de Doetinchemmers en daarom krijgt de club een opleidingsvergoeding. Dat is ongeveer 3 procent van de totale transfersom.
'Het zou mooi zijn als die transfer gemaakt wordt', meldt manager voetbalzaken Peter Hofstede donderdagavond aan Omroep Gelderland.

Eerdere avonturen in het buitenland

Luuk de Jong voetbalde eerder al in het buitenland bij Borussia Möngengladbach in Duitsland en bij Newcastle United in Engeland. Die avonturen waren niet zo succesvol. Vorig jaar werd Luuk de Jong topscorer van de eredivisie met 28 doelpunten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!