Nieuws

VIDEO | Recordhoeveelheid: tienduizenden liters drugsafval gevonden in Voorthuizen

In een loods aan de Garderbroekerweg in Voorthuizen heeft de politie een enorme hoeveelheid drugsafval gevonden. Het afval was opgeslagen in grote vaten. Er is nog nooit zoveel afval gevonden in Nederland, zegt de politie. © politie
VOORTHUIZEN - In een loods aan de Garderbroekerweg in Voorthuizen heeft de politie een enorme hoeveelheid drugsafval gevonden. Het afval was opgeslagen in grote vaten. Er is nog nooit zoveel afval gevonden in Nederland, zegt de politie.
Het gaat in totaal om bijna 45.000 liter afval, dat waarschijnlijk afkomstig is van een drugslaboratorium waar synthetische drugs geproduceerd werden. Denk hierbij aan drugs zoals xtc en mdma. Het afval werd gevonden in een loods die op een zwaar omheind terrein staat. 
Tekst loopt door onder de video: 
VIDEO | Recordhoeveelheid: tienduizenden liters drugsafval gevonden in Voorthuizen

'Nog nooit zo groot gezien'

Politiewoordvoerder Simen Klok: 'We hebben weleens grote partijen, die meestal in de openbare ruimte bij een sloot of weg terechtkomen. Nu dus in een loods en het is echt een grote partij. Zo groot hebben wij het nog nooit gezien. Je kunt afvalstoffen niet zomaar wegdoen, dus werd het opgeslagen in deze loods.'
Luister hier naar politiewoordvoerder Simen Klok: 
Klok zegt dat de politie een tip kreeg en toen is gaan kijken. Er is geen milieuschade, maar het zal wel veel geld gaan kosten om alles op te ruimen. 

Verdachte busjes en vrachtwagens

Rechercheurs deden uitgebreid onderzoek en ook de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) van de politie kwam ter plaatse om onderzoek te doen. De politie onderzoekt de herkomst van het afval en vraagt om informatie over bijvoorbeeld verdachte busjes en vrachtwagens in de buurt. Ze roept getuigen op zich te melden. 
Kijk hier naar foto's van het terrein: 
In een loods aan de Garderbroekerweg in Voorthuizen heeft de politie een enorme hoeveelheid drugsafval gevonden. Het afval was opgeslagen in grote vaten. Er is nog nooit zoveel afval gevonden in Nederland, zegt de politie. © Omroep Gelderland
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!