Nieuws

Wat wil jij weten over de eikenprocessierups? Stel je vraag aan Omroep Gelderland

Bestrijding van de eikenprocessierups.
Ze verstoorden een schoolkamp in Huissen, ze zaten op het terrein van het Boschbad in Apeldoorn en honderden bomen langs de Rijksweg in Ede zijn bedekt met het beestje. De eikenprocessierups zit overal in Gelderland. © ANP
DUIVEN - Ze verstoorden een schoolkamp in Huissen, ze zaten op het terrein van het Boschbad in Apeldoorn en honderden bomen langs de Rijksweg in Ede zijn bedekt met het beestje. De eikenprocessierups zit overal in Gelderland.
Op veel plekken is het aantal eikenprocessierupsen verdrievoudigd. Dat bleek eerder deze week uit onderzoek van het Kenniscentrum Eikenprocessierups. Op vrijdag 28 juni organiseert Omroep Gelderland een themadag rondom het beestje dat zoveel overlast geeft. 
Vrijdagmorgen tussen 10.00 en 11.00 uur is bioloog Arnold van Vliet op bezoek bij Rob Kleijs. In het programma Op de Koffie vertelt hij hoe het precies zit met de eikenprocessierups in Gelderland.

Heb jij vragen?

Vanaf 10.30 uur kunnen luisteraars inbellen met al hun vragen. Dus, wil je weten waar je nog rupsvrij kan wandelen, voor welke boom de eik vervangen kan worden en wat er gedaan kan worden aan die vreselijke jeuk, bel dan 0800-3450345. 
Je kunt je vragen voor Arnold van Vliet ook mailen naar omroep@gld.nl Dan proberen wij zoveel mogelijk van die vragen voor te leggen.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!