Nieuws

Nieuw gezondheidscentrum Bellestein Ede stap dichterbij

Een nieuw gezondheidscentrum bij winkelcentrum Bellestein in de wijk Veldhuizen komt een stap dichterbij. Vandaag ondertekenden de gemeente Ede en de projectontwikkelaar Van Swaay een samenwerkingsovereenkomst. Ook ligt er inmiddels een ontwerp-bestemmingsplan. © Omroep Gelderland
EDE - Een nieuw gezondheidscentrum bij winkelcentrum Bellestein in de wijk Veldhuizen komt een stap dichterbij. Vandaag ondertekenden de gemeente Ede en de projectontwikkelaar Van Swaay een samenwerkingsovereenkomst. Ook ligt er inmiddels een ontwerp-bestemmingsplan.
De bouw van het nieuwe gezondheidscentrum zal naar verwachting beginnen in 2020 en ongeveer een jaar duren. 

Bekende zorgadressen beter bereikbaar

De bekende zorgadressen blijven. Alle huidige gebruikers van het gezondheidscentrum verhuizen namelijk mee naar het nieuwe gebouw. Er is zelfs ruimte over voor een extra huurder. Om de gezondheidsdiensten beter bereikbaar te maken, wordt er een verbinding met het winkelcentrum gebouwd. 
Door de verbouwing verandert het terrein achter winkelcentrum Bellestein. De gemeente Ede onderzoekt nog hoe het parkeren en de bevoorrading van de winkels daar dan veilig kan plaatsvinden.

Meer informatie 3 juli

Aanstaande woensdag, 3 juli, is er een informatiebijeenkomst over de plannen met het gezondheidscentrum. Die start om 15.00 uur in het gebouw van de Nationale Nederlanden (Loevestein 33) en is te bezoeken tot 21.00 uur. Hier kunnen mensen ook meer informatie krijgen over de gemeenteplannen met Goudenstein 1 (de voormalige basisschool De Rots) en Loevestein 33 (gebouw Nationale Nederlanden).
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!