Nieuws

Geen opvang in asiel Ede door besmettelijke en gevaarlijke kattenziekte

Dierenasiel De Hof van Ede is voor zeker twee weken dicht. De kattenziekte is daar geconstateerd; een aandoening die volgens het asiel 'altijd dodelijk afloopt voor niet-gevaccineerde katten'. © Flickr
EDE - Dierenasiel De Hof van Ede is voor zeker twee weken dicht. De kattenziekte is daar geconstateerd; een aandoening die volgens het asiel 'altijd dodelijk afloopt voor niet-gevaccineerde katten'.
Een nieuwe bewoner van het asiel bracht het onheil de opvang binnen; hij was ziek. Volgens het Medisch Centrum voor Dieren is de kattenziekte 'een zeer besmettelijke en virale maag-darmziekte'. 'De diarree kan variëren van mild tot ernstig tot zelfs dodelijk'. 

Hoog besmettingsgevaar

Op Facebook schrijft De Hof van Ede: 'In de regio zijn al meerdere katten overleden aan deze ziekte. Gelukkig zijn we er op het asiel vroeg bij en kunnen we op tijd ingrijpen. Maar vanwege het hoge besmettingsgevaar zijn we genoodzaakt onze deuren voor in ieder geval de komende twee weken te sluiten.'
Het asiel adviseert zowel buiten- als binnenkatten goed te vaccineren tegen Parvo (de veroorzaker van de kattenziekte), aangezien de ziekte in de regio voorkomt. Mensen die dieren naar het asiel willen brengen, kunnen terecht bij opvang De Hazenberg in Amerongen. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!