Nieuws

Na Bon Jovi en Phil Collins nu Muse met groot optreden in Goffertpark

Nijmegen maakt zich op voor de laatste van drie grote concerten in het Goffertpark. Het is donderdagavond de beurt aan de Britse rockband Muse. © ANP
NIJMEGEN - Nijmegen maakt zich op voor de laatste van drie grote concerten in het Goffertpark. Het is donderdagavond de beurt aan de Britse rockband Muse.
Organisator Mojo en de gemeente Nijmegen verwachten zo'n 60.000 bezoekers, die zich rond de avondspits richting het Goffertpark bevinden. Dat kan zorgen voor verkeersoverlast en vertraging. De organisatie roept bezoekers op hun reis goed te plannen en op tijd van huis te gaan. De poorten van het terrein gaan om 16.00 uur open. Na het voorprogramma komt Muse rond 21.00 uur het podium op.
Afgelopen weken stonden wereldacts als Phil Collins en Bon Jovi in het park. De Nijmeegse band Navarone verzorgde het voorprogramma bij Bon Jovi. De concerten leverden veel verkeershinder op, mede door de werkzaamheden die worden uitgevoerd aan de Waalbrug.

Hits

Muse staat vooral bekend om de vaak steengoede live-optredens. De band won daar afgelopen jaren al diverse prijzen voor. Concerten van de groep, die bestaat uit zanger Matthew Bellamy, bassist Christopher Wolstenholme en drummer Dominic Howard, zijn steevast uitverkocht.
In Nederland heeft de band zes Top 40-hits gescoord, waarvan Sing for Absolution en Uprising de grootste waren. Tijdens de afgelopen editie van de Top 2000 kwam Muse veertien keer voorbij. Hoogst genoteerd ook hier Uprising, op nummer 98.
Bekijk de videoclip van Uprising.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!