Nieuws

Burgemeester Maasdriel wil motie van wantrouwen tegen wethouder niet behandelen

Burgemeester Henny van Kooten van de gemeente Maasdriel heeft woensdagavond een motie van wantrouwen tegen CDA-wethouder Peter de Vries buiten de orde geplaatst. De motie werd dus niet behandeld. De motie was afkomstig van de VVD. © Omroep Gelderland
KERKDRIEL - Burgemeester Henny van Kooten van de gemeente Maasdriel heeft woensdagavond een motie van wantrouwen tegen CDA-wethouder Peter de Vries buiten de orde geplaatst. De motie werd dus niet behandeld. De motie was afkomstig van de VVD.
Raadslid Hans van der Zalm van de VVD stelde vast dat bij het bestemmingsplan dat werd behandeld een perceel een witte vlek kende. Op deze plek zou de bestemming niet zijn ingevuld en daar zou in de toekomst dus alles mogelijk zijn. Het perceel zou in eigendom zijn van wethouder De Vries van Ruimtelijke Ordening.

Handelen wethouder wordt wel onderzocht

Burgemeester Van Kooten vond het geen manier van doen om via een motie de integriteit van een wethouder aan de orde te stellen. 'Integriteitskwesties moeten bij de burgemeester of griffier gemeld worden en vervolgens worden onderzocht', aldus de burgemeester. 'Zo gaan we niet met elkaar om', vervolgt hij.
De burgemeester stelde wel meteen dat de gewraakte wethouder Ruimtelijke Ordening niet betrokken is geweest bij dit deel van het bestemmingsplan. Toch laat de burgemeester onderzoek doen naar aanleiding van de beschuldigingen van de VVD. Dat onderzoek kan wel enige tijd duren, aldus burgemeester Van Kooten.