Nieuws

Het nieuws van woensdag in vijf minuten

Linda Geerdink.
Kijk op Gelderland is het programma waarin we u elke werkdag op NPO 2 bijpraten over het nieuws in Gelderland. In vijf minuten krijgt u het opvallendste en meest spraakmakende nieuws. De presentatie is in handen van Linda Geerdink. © Omroep Gelderland
Kijk op Gelderland is het programma waarin we u elke werkdag op NPO 2 bijpraten over het nieuws in Gelderland. In vijf minuten krijgt u het opvallendste en meest spraakmakende nieuws. De presentatie is in handen van Linda Geerdink.
Met vandaag onder meer:
Op de Oude IJssel stikt het dezer dagen van de bootjes, zwemmers en jongeren die tegen de regels in van bruggen het water in springen. Handhavers bij het Waterschap Rijn en IJssel controleren.
Ander waternieuws: een zeehond bij het Eiland van Maurik. Dat gebeurt niet vaak en al helemaal niet als het een ringelrob betreft. Volgens het zeehondencentrum in Pieterburen komt deze soort voornamelijk in Noorwegen en het Noordpoolgebied voor.
En:
Busladingen vol toeristen komen dit kersenseizoen naar de Betuwe. Het bracht Aart Blom in Wadenoijen op een idee: een attractiepark rond streekproducten.
Kijk hieronder de uitzending terug.
Het nieuws van woensdag in vijf minuten
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!