Nieuws

Opnieuw verdachten aangehouden voor overvallen

De politie na de overval in Nijmegen.
De politie heeft dinsdag twee verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij twee overvallen op woningen in Nijmegen en Ammerzoden. Eerder hield de politie al drie verdachten aan voor betrokkenheid bij de overvallen. © Roland Heitink/Persbureau Heitink.
NIJMEGEN - De politie heeft dinsdag twee verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij twee overvallen op woningen in Nijmegen en Ammerzoden. Eerder hield de politie al drie verdachten aan voor betrokkenheid bij de overvallen.
De twee verdachten die de politie dinsdag heeft aangehouden zijn een 20-jarige en een 29-jarige man uit Nijmegen. Op dinsdag 11 juni pakte de politie al drie verdachten van 24, 25 en 25 jaar oud uit Cuijk, Nijmegen en Druten op. Deze verdachten zitten nog vast, meldt de politie.
De vijf worden verdacht van betrokkenheid bij twee overvallen. Op maandagavond 4 maart vond een woningoverval plaats op een woning aan de Kerkstraat in Nijmegen. Bij de woningoverval drongen de daders rond 22.45 uur de villa van een ouder echtpaar binnen.

Opgesloten

Na de overval werden de bewoners van rond de 70 jaar opgesloten in een kamer. Door te bonken op het raam en een briefje met de tekst 'Help, bel 112' omhoog te houden, trokken ze de aandacht van een passant.
Op woensdagavond 20 maart werd een woning aan de Hogesteeg in Ammerzoden overvallen. Hier vielen de daders rond 23.30 uur de woning binnen, waar ze vervolgens een man en vrouw bedreigden.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!