Nieuws

Verdachten gewapende overval bungalowpark Nunspeet niet naar huis

Twee verdachten van een gewapende overval in Nunspeet moeten tot de inhoudelijke behandeling van hun zaak in de gevangenis blijven. Dat heeft de rechtbank donderdag bepaald. De twee zouden samen met drie anderen in augustus vorig jaar de eigenaar van bungalowpark De Witte Wieven en zijn gezin hebben overvallen in hun woning op het bungalowpark. © Omroep Gelderland
NUNSPEET - Twee verdachten van een gewapende overval in Nunspeet moeten tot de inhoudelijke behandeling van hun zaak in de gevangenis blijven. Dat heeft de rechtbank donderdag bepaald. De twee zouden samen met drie anderen in augustus vorig jaar de eigenaar van bungalowpark De Witte Wieven en zijn gezin hebben overvallen in hun woning op het bungalowpark.
De verdachten, vier mannen en een vrouw, zouden twee bewoners in de achtertuin met een vuurwapen hebben bedreigd, hen de woning hebben ingeduwd, de parkeigenaar op bed hebben geduwd en zijn handen en polsen te hebben vastgebonden. De bewoonster probeerde het huis uit te vluchten, maar werd tegengehouden. Een 10-jarige zoon werd vastgepakt en kreeg een hand op zijn mond gelegd om te voorkomen dat hij ging schreeuwen.

Hoge bloeddruk en examen

De zaak werd vandaag niet inhoudelijk behandeld en maar twee van de vijf verdachten kwamen opdagen. Hun advocaten vroegen de rechtbank de verdachten vrij te laten in afwachting van het vervolg van de zaak, op 5 en 6 september. De ene verdachte heeft een hoge bloeddruk en zou in de gevangenis niet de juiste behandeling kunnen krijgen. De andere moet een examen doen en dat zou niet kunnen terwijl hij vast zit. De rechtbank was niet van deze argumenten onder de indruk en besloot dat de twee vast blijven zitten omdat er nog voldoende ernstige verdenkingen tegen ze zijn. 

Magere buit

Bij de overval zouden de verdachten twee telefoons, een goudkleurige ring en horloge en een zonnebril hebben buitgemaakt. Een 67-jarige Amsterdammer en een 28-jarige vrouw zonder vaste woonplaats werden snel na de overval opgepakt door de politie, die met helikopter, politiehonden en een arrestatieteam de omgeving van De Witte Wieven doorzocht. Een man uit Voorburg en twee mannen zonder vaste woonplaats werden later aangehouden. Een van de later opgepakte verdachten zou de andere vier op het spoor van de woning, bewoners en mogelijke buit hebben gezet. Hij zou met ze van Amsterdam naar Nunspeet zijn gereisd en hen naar de woning hebben gebracht. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!