Nieuws

Waterlek in Arnhemse woningen loopt spuigaten uit

Het water veroorzaakt problemen in de tuinen.
Een hardnekkig waterlek bij woningen in de Terhorststraat in Arnhem is dinsdag plotseling verergerd. Negen woningen moesten daarom van het water worden afgesloten. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Een hardnekkig waterlek bij woningen in de Terhorststraat in Arnhem is dinsdag plotseling verergerd. Negen woningen moesten daarom van het water worden afgesloten.
De problemen beginnen als een bewoner bij de woningbouwvereniging klaagt over verminderde waterdruk. Maar er gebeurt niet veel, aldus de buurt. De woningbouwvereniging wijst naar de waterleverancier. Die op zijn beurt verwijst terug naar de woningbouwvereniging. De bewoners voelen zich van het kastje naar de muur gestuurd. Tot dinsdagavond.

Eindelijk actie

Rond half vijf die avond verzakt ineens één van de terrassen bij de voordeur. Er komt ook water omhoog. De bewoners van de straat slaan de handen ineen en klagen massaal bij de instanties. En dat werkt. Een woordvoerster van woningbouwvereniging Vivare erkent dat het probleem al langer bekend is, dat er onderzoek is gedaan maar dat dat niet tot een oplossing heeft geleid. Die oplossing lijkt in zicht als dezelfde avond een ware colonne aan hulpmaterieel de straat in komt rijden. Van rioleringsbedrijf tot hovenier: de straat gaat open om het gat in de waterleiding te vinden. 

Tuin vernield

Maar liefst 14 uur later is het euvel duidelijk: een gat in een waterleiding die buitenom naar een toilet loopt is de oorzaak. Een klein gaatje dus, maar er heeft wel drie maanden lang water uit gestroomd dat onder de huizen en in de kruipruimtes is gaan zitten. Pas als al dat water is weggepompt kan aan de reparatie worden begonnen. In een kwartiertje solderen is het zover en krijgen de woningen weer water. Het gat in de tuinen van 2 bij 4 meter dat is gegraven om bij de leidingen te komen, kan weer worden dichtgegooid. Het zal wel een jaartje duren eer de tuinen zich hebben hersteld, maar de waterdruk is weer als vanouds in de Terhorststraat in Arnhem.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!