Nieuws

VIDEO | Zeehond gespot bij Maurik

MAURIK - De zeehond die de afgelopen dagen al ronddobberde op meerdere plekken in Noord-Holland en Utrecht, dook dinsdagavond op bij het Gelderse Maurik. De opvarenden van een plezierbootje spotten het dier in natuurgebied Eiland van Maurik en legden hem vast op film.
Ongeloof en verbazing waren de reacties toen de zeehond dinsdag 19.15 uur ineens zijn kop boven water stak. Op de snel gemaakte filmbeelden is vooral water te zien, maar even later is inderdaad een zeehond te ontwaren. Een van de opvarenden fluit naar de zeehond in de tevergeefse hoop de aandacht van het dier te trekken.

'Ik twijfelde of ik een zonnesteek had'

'We hoorden wat geplons. Op nog geen meter afstand kwam de zeehond langs de boot gezwommen.' vertelt Emile van den Berg (de tekst gaat verder onder de video): 
VIDEO | Zeehond gespot bij Maurik
Toen Van den Berg het dier zag zwemmen twijfelde hij even of hij een zonnesteek had of teveel had gedronken, maar uiteindelijk pakte hij snel zijn telefoon om te filmen. 'Dat was eigenlijk aan de late kant', aldus de man. 'Je kunt hem nog wel zien.' 

Zeehondencentrum

De zeehond liet zich eerder onder meer zien in Breukelen. Daar overnachtte het beest doodleuk op het terras van een woonboot. Zeehondencentrum Pieterburen is van plan de zeehond te vangen. De temperaturen in Nederland zijn momenteel te hoog voor zeehonden. Die hebben het liever koud.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!